Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Een zware bevalling
'Een zware bevalling'... zo wordt het maken van een CD weleens genoemd. Hoewel het geweldig is om liedjes en muziek te produceren, kost het ook een hoop tijd en energie. Aangezien Liza zwanger is en zij nu ook de laatste loodjes van de zwangersschap moet doorstaan, hebben we allebei zo onze eigen bevalling, haha... Ik moet daarom in deze tijd wel eens denken aan Keith Green; in de tijd dat zijn vrouw Melodie middels een zware bevalling een kind op de wereld zette, ronde Keith ook zijn nieuwe CD af en enthousiast zei hij tegen Melody: 'Heej, eigenlijk hebben we allebei een kind ter wereld gebracht! Jij ons kind... en ik de CD'. Waarop Melody zei: '...nou, weet je wat? de volgende keer mag ik een CD maken en mag jij bevallen van ons kind'.
Hoe dan ook, we kijken dus vol spanning uit naar 3 nieuwe kindjes; twee in Liza's buik en mijn nieuwe CD.  

Aansporing
De afgelopen twee jaar, na het uitkomen van 'Hoop op herstel' zijn weer verschillende liedjes onstaan. Ik heb vaak dat ik een bepaalde periode met een thema bezig ben en dat wisselt dan zo elke paar weken of maanden. Daaruit komen bij mij dan vaak liedjes met verschillende thema's, achtergronden en boodschappen. Iets waarvan ik geloof dat we in deze tijd veel nodig hebben, is dat christenen elkaar aansporen. Zoals het staat in Hebreën 10:25b:

'Wij moeten elkaar aansporen, en dat des te meer, naarmate u de komst van Christus ziet naderen'

Hier geeft de schrijver dus een aansporing tot aansporen... en elkaar aansporen moeten we volgens deze tekst NOG meer doen, op het moment dat we de komst van Christus zien naderen. Naar mijn overtuiging zien we de komst van Jezus naderen en is het dus nodig elkaar aan te sporen. Waarom is aansporing juist nodig in de tijd wanneer we de komst van Christus zien naderen? Ik denk omdat de duivel maar al te goed beseft dat zijn laatste uren bijna geslagen zijn, en zijn demonen maken overuren om nog alles te doen om Gods plan kapot te maken. Het huwelijk wordt keihard aangevallen, de gemeente van Jezus wordt keihard aangevallen (in het Midden_Oosten van buitenaf, in het Westen van binnenuit), iedereen en alles wordt opgezweept tegen Israël en dood en verderf worden gezaaid waar het kan. Ja, de duivel siddert, omdat hij Gods beloften in vervulling ziet gaan (vooral rondom Israël) en hij gaat rond als een brullende leeuw! 
De duivel spaart niets en niemand en probeert met zijn wereldse principes de kerk over te nemen. Daarom is het belangrijk dat wij aan de machten in de lucht en aan de mensen om ons heen duidelijk laten zien waar we staan, bij Wie we horen. We moeten elkaar aansporen om in Jezus te blijven. Elkaar helpen en bijstaan.

Een duidelijk geluid
'Aansporing' is dan ook het woord dat misschien het beste past bij mijn bedoeling met 'Een duidelijk geluid'. Op een bepaalde manier kom ik bij het schrijven vaak uit op teksten die mensen in beweging willen zetten. Er is in deze tijd zoveel geweldige aanbiddingsmuziek waar we dankbaar voor mogen zijn, maar om eerlijk te zijn mis ik in de muziek zo vaak de aansporingen om radicaal te gaan leven voor onze geweldige Koning, wiens Koninkrijk aanstaande is. Elkaar aansporen om geestelijk wakker te blijven, om de focus goed te houden of te krijgen, dat heb ik zelf zo nodig en ik ben dankbaar als ik een preek of een lied hoor wat mij weer op scherp zet. Daar kan je blij van worden, dat de Heilige Geest zo dichtbij is om je te leiden in het spoor.

De CD 'Een duidelijk geluid' bevat dus naast lofprijs- en aanbiddingsnummers en bemoedigende liedjes een aantal liedjes met een duidelijke boodschap. 
De titel 'Een duidelijk geluid' komt van de gelijknamige song op de CD. De titel slaat daarnaast ook op de muziek zelf. Na drie CD's te hebben geproduceerd, wilde ik iets anders. Zo kwamen we uiteindelijk op een wat andere muziekstijl uit, die ik het beste 'filmisch' kan noemen. Ik hou van filmmuziek en de gevoelige snaar die dat soms kan raken. We hebben arrangementen geprobeerd te maken die een filmachtig karakter hebben, daarin speelt een heus strijkersensemble een belangrijke rol. De CD heeft dus vrij duidelijk een eigen geluid.

Het artwork is gemaakt uit een fotoserie bij Massada in Israël. Massada is een rotsvesting, hooggelegen aan de Dode Zee. Herodes liet de vesting bouwen op een plek waar eventuele vijanden zijn gebied in konden komen, om zo te worden afgeschrikt door deze 'onneembare' vesting. 

We hopen de CD in oktober uit te brengen en werken nu dus aan de afronding van het project! Nog even geduld dus, maar ik hoop dat de CD voor jou tot zegen mag zijn. Alvast bestellen in de voorverkoop kan via het tabblad 'webshop'. 

Agenda

agenda

Bekijk waar Christian de komende tijd zingt. De agenda wordt actueel gehouden.

Webwinkel

sho

Neem een kijkje in de webwinkel en bestel eenvoudig CD's van Christian.

Blogs

blog
Christian schrijft regelmatig blogs over actuele thema's. Lees ze hier.

Media

media
Bekijk hier foto's, beluister een aantal nummers etc.