Hans

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast mijn plek als muzikant in de band, ben ik ook nog actief als aanbiddingsleider, en ben ik werkzaam in een drukkerij.

Wat vind je het leuke aan jouw instrument?
Ondanks dat ik door de tijd heen diverse instrumenten heb bespeeld, speel ik toch het liefst gitaar, omdat ik daar het meest mijn gevoel in kan leggen. Ik vind het fascinerend wat je allemaal met diverse snaarinstrumenten kan doen. Ik speel in de band naast akoestisch namelijk ook elektrische gitaar, en op de nieuwe cd ook zelfs klassieke gitaar. En elke gitaar heeft qua geluid weer zijn eigen kleur.

Mineur of majeur?
Ik vind beide iets prachtigs hebben, maar ik ben van mezelf erg melancholisch, en daardoor zou ik toch voor mineur kiezen.

Zo ziet mijn ideale voorbereiding op een optreden eruit:
Aangezien ik al jaren met Christian speel, kan ik veel van zijn nummers dromen, maar ik zou wel, onder het genot van een heerlijke bak koffie, de set doornemen, om te zorgen dat ik niet voor verassingen kom te staan. En als ik er dan mee bezig ben, beeld ik me altijd in, hoe we de nummers zouden spelen. Meestal nemen we als band voor het optreden, op locatie zelf nog even dingen door.

Het mooiste bandmoment tot nu toe:
We hebben al zoveel mooie momenten als band gehad, maar het mooiste blijft toch voor mij de Red een Kind Tour in 2017. Deze avonden waren heel bijzonder voor mij. Heerlijk om zo als team samen te spelen.

Wat is echt een Bijbeltekst voor jou, en waarom?
Een van mijn favoriete bijbelteksten is: Jesaja 42:8-13. Dit gedeelte spreekt heel erg over Gods grootheid, en over God als machtig strijder. Daardoor blijf ik vol ontzag voor Hem, ondanks dat ik Hem ook juist vooral als mijn hemelse Vader zie.

Wat is het mooiste lied ooit gemaakt?
Dit is wel een hele moeilijke vraag, want er zijn zoveel super mooie liederen. Ik heb qua muzieksmaak een brede horizon, waardoor dat nog eens extra moeilijk wordt. En ik denk dat alle muziek die tegenwoordig gemaakt wordt, weer geïnspireerd is door muziek van vroeger. En omdat ik niet kan kiezen in de muziek van tegenwoordig, wil ik terug gaan naar de bijbel. Ik ben altijd al gefascineerd geweest met de psalmen. Daarin wordt vaak eerlijk beschreven waar de psalmist zich bevind in het leven, maar dat zijn focus steeds weer op God is.

Wat is je favoriete lied van Christian?
Ik heb muzikaal gezien altijd gehouden van het 'out-of-the-box' denken. Op de laatste cd staat 'Op weg naar Emmaüs', muzikaal hebben we als band bij dit nummer heel erg 'out-of-the-box' gedacht, en inhoudelijk vind ik dat een prachtig verhaal, waarin God geëerd wordt.

Wat zou je willen dat er met je muziek wordt bereikt?
Mijn verlangen is dat God de eer krijgt door de muziek die ik maak. Ik wil daarin het beste van mezelf geven, als een offer van aanbidding. Maar bovenal vind ik het belangrijk dat mijn hart daarin oprecht is. Zoals 1 Kor. 13 beschreven wordt; als ik het niet uit liefde doe, dan betekent het niets.

 

Agenda

agenda

Bekijk waar Christian de komende tijd zingt. De agenda wordt actueel gehouden.

Webwinkel

sho

Neem een kijkje in de webwinkel en bestel eenvoudig CD's van Christian.

Blogs

blog

Christian schrijft regelmatig blogs over actuele thema's. Lees ze hier.

Media

media

Bekijk hier foto's, beluister een aantal nummers etc.

Nieuwsbrief ontvangen?

Volg op spotify

Muziekagenda